Voordelen Houtsensor en data

de Innovatieve houtsensor

Vocht, luchtvochtig
heid én temperatuur

Onze sensoren meten vocht en temperatuur van het hout en luchtvochtigheid in de ruimte, zoals een spouw. Daarmee kunnen we realtime vochtproblemen detecteren. 

Waterdicht

De Inscio Sensoren zijn waterdicht en hebben een batterij die door slim gebruik wel tot 15 jaar megaat.

Veilig

Onze sensoren hebben CE certificering, de technologie is  beproefd, en de software is SOC 2 gecertificeerd. 

Inscio sensoren volgen de laatste wet- en regelgeving, zo zijn we al klaar voor Firmware over the Air.

Connectiviteit doen we met KPN; robuust en erg veilig. 

Draadloos

De sensor stuurt de data naar de LoRaWan van KPN, die zorgen voor de veilige verwerking van data. Allemaal draadloos, zonder kabels en zonder internet op locatie. 

INNOVATIEVE Houtsensor & software

Inscio levert een softwaresuite, volledig web-based dus overal te gebruiken, om real-time te kijken naar de conditie van het dak. Betekent dat dat er altijd iemand moet inloggen om naar de problemen te kijken? Nee! We hebben slimme signalering op basis van algoritmes, automatisch worden gebruikers van Inscio geinformeerd over mogelijke afwijkingen en risico’s.  

Eigenaren van vastgoed, maar ook aannemers en -fabrikanten willen tijdens de garantieperiode natuurlijk geen problemen met vocht en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden. Inscio zorgt ervoor dat je precies op tijd kan ingrijpen, niet te vroeg en niet te laat, door vrijwel realtime sensordata en signalering op afwijkingen en problemen

Vastgoedbezitters voeren conditiemetingen uit om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief. 

Inscio sensoren leveren objectieve meetwaarden, dus een feitelijk beeld, van hout op afstand. Er is geen, of veel minder, noodzaak om daken te inspecteren en levert daardoor een enorme reductie in bewegingen en daarmee uitstoot. 

Wij zien aan de data of vocht zich ophoopt in het hout, maar ook wat de temperatuur is . Op basis van die data signaleren we onze klanten bij risico’s, voordat schade ontstaat. We stellen onze klanten in staat in te grijpen voordat het mis gaat.  

Onze klanten vertellen

 “Tot vorig najaar informeerden wij opdrachtgevers en partners op basis van praktijkervaringen over het te verwachten dakgedrag. Nu leveren we objectieve meetdata”

 

Laurens van Wylick – Isomix isolerende mortels

“De data die wij met de sensoren van Inscio Roofs verzamelen en analyseren, helpt ons alle stakeholders op een duurzamere wijze naar de bouw te laten kijken. Maar ook beter de levenscycluskosten van alternatieve dakconstructies te berekenen voor klanten en adviseurs.”

Eduard  Beekhuizen – Babylon daken